Conferinta de presa pentru inchiderea proiectului SALVA – Viata Activa


IMG_3156

Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, partenerul transnațional Consorzio Consulting, Fundația Renașterea pentru Educație, Sănătate și Cultură, a organizat Conferința de final a proiectului și de diseminare a rezultatelor proiectului „SALVA – SAnsă La Viață Activă!”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Evenimentul a fost organizat în data de 9 decembrie 2015 la Hotel Ramada Majestic din sector 1, București și a reunit beneficiarii direcți (persoane afectate de boli care le influenţează viaţa profesională şi socială – HIV/SIDA, cancer etc., persoane dependente de droguri), membri ai parteneriatului, colaboratori, actori economici și sociali, instituții publice cu atribuții în elaborarea programelor, strategiilor, legilor privind reintegrarea pe piața muncii a persoanelor vizate, cât și reprezentanți ai organizațiilor din domeniu.

Cu această ocazie au fost prezentate rezultatele proiectului, indicatorii realizați și evoluția grupului ținta în cadrul proiectului.

Pentru mai multe detalii privind rezultatele proiectului vă rugam să accesați site-ul web www.viata-activa.ro

.

Mesajele beneficiarilor proiectului SALVA la final de poveste si dupa finalizarea cursului de educatori intre egali si vizita de documentare si studiu in Italia-Nocci, octombrie 2015

 

STEFANA T.

“Se spune ca  victoria are gust dulce. Nu de mult am aflat ca si speranta poate fi la fel. Am intalnit o mana de oameni dedicati care s-au priceput sa ne arate ca se pot schimba vieti prin dorinta de a ajuta, prin munca si perseverenta, care ne-au aratat ca nu trebuie sa luptam cu un sistem pe care nu-l aprobam ci ca trebuie doar sa gasim portitele prin care putem ajunge la ceea ce dorim. Pentru mine, speranta a capatat gust de Tiramisu (mi tirare su = trage-ma in sus)…”

 

MIHAELA R.

“Cand viata te provoaca ZAMBESTE-I! In perioada petrecuta in Italia, fiecare am trait o poveste unica (memorabila), momente in care sufletele noastre au vibrat exact asa cum au vrut alaturi de oameni, in locuri minunate. Ma simt un om binecuvantat si aduc multumiri celor care mi-au creat oportunitatea de a ma deschide spre lumea de dincolo de granitele Romaniei.”

 

ANCA C.

“Cu ce convingeri am plecat: exista multe carente in societatea noastra, sunt din ce in ce mai multi oameni in nevoie (bolnavi) si din ce in ce mai putin bani. Statul/sistemul este incapabil sa ofere raza de speranta pentru acesti oameni.

Experienta avuta: ni s-a demonstrat ca acest curs nu a fost numai “teorie sterila” ci ca chiar se poate! am cunoscut oameni deosebiti care, chiar si cu resurse putine, au avut incredere in ei si si-au urmat visul: de a face ceva bun pentru semenii lor! oameni aflati in nevoie. Si au demonstrat ca, de multe ori, o sansa, o vorba buna poate schimba cursul unei vieti!

Cu ce convingeri am revenit: Exista speranta! Exista oameni frumosi care au reusit si care sunt gata sa impartaseasca din experienta lor, 
din bucuriile si, mai ales, esecurile traite. Exista voluntariat, exista oameni gata sa ofere, daca le cerem. Doaro mai multa implicare 
din partea fiecaruia dintre noi poate schimba starea prezenta!

Deviza mea a devenit: Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume!Este mult de lucru, cu noi si cu societatea romaneasca dar impreuna vom reusi! ALIATE”

MARIANA M.

“14-23 octombrie 2015 reprezinta 10 zile cum n-as fi gandit vreodata ca am sa le traiesc.

10 zile pline de speranta,de zambete,de oameni si locuri care mi-au dat incredere in mine,care mi-au aratat ca viata poate fi viata si dupa ce ai fost diagnosticata cu o boala crunta cum e cancerul.

10 zile petrecute in sudul Italiei,aproape de orasul Bari,in localitatea Noci au fost suficiente ca sa inteleg ca se pot face multe lucruri pentru persoanele vulnerabile,afectate de boli care le influenteaza viata profesionala si personala.Acolo,in Italia,am vazut o alta lume,mult mai educata,mai implicata,mai organizata,in fundatii,asociatii si cooperative sociale.Acolo am vazut departamente de servicii solciale,de asistenta si sanitare,ca si servicii pentru reintegrarea pe piata muncii care se adreseaza pacientilor oncologi.Toate acestea,in lumea aceea,functionau,aveau o finalitate si isi atingeau obiectivele propuse.

  Experienta celor din Italia se afla acum la un nivel in care au devenit „Model de Bune Practici”,exemple pentru altii,pentru alte tari in implementarea proiectelor europene ce au ca obiectiv(ambitios ,de altfel) integrarea pe piata muncii a persoanelor vulnerabile.”