#

PARHON Conferinta de lansare a proiectului “EndoMIP – Imbunatatirea nivelului de competente al profesionistilor din sectorul medical in domeniul endocrinologiei, pentru prevenirea maladiilor cu impact populational” – 108124

  • Start: March 1, 2019 12:00 pm
  • End: March 1, 2019 3:00 pm

In data de 01.03.2019 va avea loc Conferinta de lansare a proiectului “EndoMIP – Imbunatatirea nivelului de competente al profesionistilor din sectorul medical in domeniul endocrinologiei, pentru prevenirea maladiilor cu impact populational” – 108124, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Evenimentul va avea loc vineri, 01 Martie 2019, la ora 12:00, la Sediul Institutului National de Endocrinologie „C.I. Parhon”, din B–dul Aviatorilor, nr. 34 – 38, sector 1, Bucureşti – cladirea Ambulatoriu, etaj 3, Sala de Curs.

Proiectul este implementat de catre Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon, in calitate de Lider de parteneriat, si Asociatia PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila, in calitate de Partener 1, in perioada 11.12.2017 – 10.12.2020.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate, inclusiv asistenta medicala si servicii sociale de interes general prin imbunatatirea competentelor specialistilor din domeniul medical in ceea ce priveste deficitul de iod insuficient corectat si disfunctiile tiroidiene la nivel national in euroregiunile Bucuresti Ilfov, Centru, Nord Est, Nord Vest, Vest, Sud, Sud Vest, Sud Est.

Grupul tinta al proiectului va fi format din 960 de persoane, personal din instituții publice, implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate, inclusiv personalul implicat în acțiunile prioritare de sănătate și medici de familie implicați în furnizarea de servicii medicale într-unul dintre domeniile programelor prioritare de sănătate, aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Din punct de vedere al localizarii, grupul tinta va fi recrutat la nivel national din toate cele 8 regiuni de dezvoltare din rândul specialiștilor care furnizează servicii de sănătate.

Principalele rezultate preconizate în cadrul proiectului sunt:
• 60 de serii de cursuri EMC cu tematici relevante și de actualitate (960 de persoane);
• 20 de stagii de simulari clinice (100 de persoane, medici endocrinologi si alte specialitati din grupul tinta);
• 14 scoli de vara care constau in derularea unui program intensiv de seminarii tematice si ateliere de lucru pentru grupul tinta;
• implementarea a 3 Standarde Ocupationale pentru educatie si fomare profesionala continua elaborate/revizuite;
• 2 cursuri pilot organizate pentru pretestarea Standardelor Ocupationale elaborate/revizuite in proiect;
• 5 tipuri de conferinte internationale organizate anual la care vor participa 75 de persoane;
• 2 intalniri bilaterale organizate intr-un stat membru al Uniunii Europene cu un numar total de 50 de persoane;
• 1 ghid de bune practici ce va reprezenta un suport in procesul de dezvoltare a actului medical in domeniul endocrinologiei;
• 3 conferinte pentru informare si educare, privind patologia indusa de deficitul endemic de iod;

Valoarea totală a proiectului este de 11.507.125,70lei, din care 11.388.160,26lei contributia Uniunii Europene si 118.965,44 lei contributie din bugetul national.

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la adresa de e-mail: office@partnet.ro.

Sharing:
Bulevardul Aviatorilor, București, Municipiul București , Romania