#

Și tu contezi – Workshop-uri pentru sanatate, igiena si nutritie sanatoasa

Incepand cu luna februarie 2020 in cadrul Scolilor Partenere din judetul Dambovita  dar si in cadrul Scolii Gimnaziale Speciale din Targoviste se organizeaza workshop-uri pentru sanatate, igiena si nutritie sanatoasa pentru cei 70 de prescolari inscrisi in proiectul ”Si tu contezi”.

              In cadrul workshop-ului de “Sanatate orala si preventia gripei”, copiii invata regulile elementare privind sanatatea orala si preventia gripei: cum sa sufle nasul, sa duca mana la nas cand stranuta sau tusesc, cum si cat de des sa se spele pe dinti, cum sa previna cariile si cat de des sa viziteze medicul dentist. Cresterea si pastrarea unor zambete sanatoase de la varste fragede asigura o dentitie sanatoasa mai tarziu, la maturitate. Alte lucruri folositoare despre care invata in cadrul workshop-ului denumit “Nutritie sanatoasa”, se refera la alimentatia adecvata pentru fiecare dintre ei, in functie de nevoile si problemele fiecaruia.  In cadrul workshop-ului, “Igiena corporala”, copiii invata de ce este important sa se spele pe maini si sa mentina o igiena corporala adecvata.

              Workshop-urile sunt predate intr-o maniera interactiva de catre Expertul sanatate, igiena si nutritie, iar materialele utilizate sunt adaptate la standarde europene si contin teme atractive pentru copii, ce stimuleaza curiozitatea si entuziasmul copiilor pentru sanatate, iginiena si nutritie. Copiii invata, prin joaca, cat de importanta este sanatatea lor. Scopul acestor worskop-uri este informarea si educarea in beneficiul copiilor, astfel incat acestia sa afle tot ce au nevoie pentru o dezvoltare sanatoasa a intregului organism.

Sharing: